Tradiční řemeslo ukázané v ručně šitých rukavicích.

Střihy / modely rukavic

Jak Ušít Rukavice: Krok za krokem  - Průvodce pro začátečníky
08.11.2023
Jak Ušít Rukavice: Krok za Krokem Průvodce pro Začátečníky Poznávání materiálu: Jaký materiál je nejlepší pro šití rukavic Výběr nástrojů pro šití: Co budete potřebovat Příprava materiálu: Jak správně zpracovat  Šití dílů rukavice dohromady: Postup a techniky Dokončení rukavice:  Běžné chyby při šití rukavic: Jak se jim vyhnout Tento návod na šití rukavic je jako stvořený pro ty z vás, kteří cítí radost z toho, když něco vytvoří svýma rukama. Pokud jste začátečník v šití, nemějte obavy! Tento průvodce vás provede procesem šití rukavic – od jak vybrat správný materiál a nástroje, přes přípravu materiálu, až po šití samotné. A protože existuje nespočet různých druhů rukavic pro různé příležitosti, bude důležitá i volba správné techniky a materiálu právě pro váš konkrétní projekt.
 K ČEMU SE RUKAVICE HODÍ A K ČEMU FAKT NE?
28.11.2021
Dnes se zachumláme do kožešinek. Můžeme volit rukavice kožešinou jen lemované a nebo opravdu celé kožešinové. Ty s kožešinovým lemem bývají zpravidla elegantnější. Lemují se nejčastěji králičinou. 
 K ČEMU SE RUKAVICE HODÍ A K ČEMU FAKT NE?
28.11.2021
Dvoubarevné rukavice? Pořídili jste si někdy dvou- nebo vícebarevné rukavice? Teď ale nemyslím palčáky od babičky pletené ze zbytku vln :) Myslím třeba na ty ručně šité. Z mé praxe vnímám, že si je natahují spíše odvážní a zdravě sebevědomí lidé. V nevhodné kombinaci mohou totiž působit až pouťově a paradoxně lacině. Ale pokud je správně zkombinujete, mohou vyprávět příběhy. Zkusíme to?
 K ČEMU SE RUKAVICE HODÍ A K ČEMU FAKT NE?
28.11.2021
Pět ódy na rukavice šité z peccary kůže jste ode mne slyšeli a četli nesčetněkrát. Ale já si prostě nemůžu pomoct. Je to láska, která téměř vždy začíná nenápadnou větou: “Co na nich všichni máte?” Pak si si jedny natáhnete na ruce jako ten mladý muž na fotkách. Úžasem na chvilku zatajil dech a pak vydechl: “To snad není možné! To je pocit!” A už je nechtěl sundat. A k čemu se hodí? Ke všemu!
 K ČEMU SE RUKAVICE HODÍ A K ČEMU FAKT NE?
28.11.2021
Je libo pastelky? Pastelové tóny máme nejvíce spojené s jarem a létem, odlehčují náš šatník. Zkusili jste je i na podzim?
 K ČEMU SE RUKAVICE HODÍ A K ČEMU FAKT NE?
02.11.2021
Znáte slovo glazé? Co si pod ním představíte?  Pojí se úzce s historií rukavic a také s elegantní módou, o které jsem vám minule slíbila něco povědět. 
 K ČEMU SE RUKAVICE HODÍ A K ČEMU FAKT NE?
21.10.2021
Džíny se z pracovních kalhot staly synonymem volnočasového oblečení. Dokonce pronikly do kodexu oblékání neboli dress kódu. V některých firmách je vyhlášen tzv. jeans day, tj den, kdy můžete, pokud nemáte obchodní jednání, přijít neformálně oblečeni. Bývají to často pátky, ale je to velmi individuální. 
 K ČEMU SE RUKAVICE HODÍ A K ČEMU FAKT NE?
15.10.2021
Minule jsem vám slíbila jako další příspěvek trošku extravagantnější kombinaci a tou bude červený akcent v outfitu.  Může být decentnější jen v podobě zářivě červených rukavic k jinak úplně klasickému zevnějšku. Nebo samotné rukavice mohou podtrhnout váš rebelský vzhled. 
 K ČEMU SE RUKAVICE HODÍ A K ČEMU FAKT NE?
04.10.2021
Dnes začneme zlehounka. Něčím, co vás asi nepřekvapí, co si velmi dobře umíte na sobě představit. Takže si položme otázku - patří tweed letos do módního šatníku, ano či ne?