Tradiční řemeslo ukázané v ručně šitých rukavicích.

K ČEMU SE RUKAVICE HODÍ A K ČEMU FAKT NE? Zpět na výpis článku

A co je to tedy peccary neboli česky pekari? Je to savec, sudokopytník z čeledi peccariovitých. Vlastně takové středně velké prasátko. Vyskytuje se v Americe a zajímavostí je, že jihoameričtí indiáni se pekariů bojí. Stádo pekariů se dokáže ubránit i jaguárovi. V zoologických zahradách mnohdy vážně pokoušou návštěvníky, kteří se je snaží pohladit nebo krmit z ruky. Několik exemplářů najdete i v pražské ZOO, která se letos pyšní i chovatelskými úspěchy v podobě odchovaných mláďat P. Wagnerových.  

 

Nebudu se tvářit, že šiji rukavice z napodobenin kůže nebo textilu. To bych nebyla já, Ludmila Osičková, vaše rukavičkářka. Ne, šiji jen z pravých kůží, moje řemeslo je na tom založeno. Využívám skvělých vlastností správně připravených pravých kůží a peccary je mezi nimi naprostá jednička. Nejčastější je přírodně hnědá varianta. Ale nedávno jsem pro vás do nabídky zařadila barevnou škálu tohoto luxusního materiálu. Peccary rukavice se šijí bez podšívky a stávají se rodinným stříbrem. 

 

Rukavice z peccary kůže si u mne můžete nechat ušít na míru vašim rukám. Zkuste pro objednávku použít konfigurátor, skvělý nástroj mého webu: https://www.mojerukavice.cz/ Najdete ho pod duhovým kolečkem. 


 

Foto Pekari páskovaný:  I, Chrumps, zdroj: Wikipedia 


 

Napsali o mně