Tradiční řemeslo ukázané v ručně šitých rukavicích.

Sezóna rukavic nekončí, aneb jaro je tady. Vol. 1 - Řada pro ženy Zpět na výpis článku

Jarní rukavice? Letní rukavice? 

Ale kdo by si je v teple navlékal na ruce. To je téma do pranice. Nejsme zvyklí nosit rukavičky v období jara či léta. Tato neodmyslitelná součást outfitu tady byla. Před desítky let nevyšla žádná dáma (žena) z domu, aniž by měla rukavice i v době jara či léta. Prostě to patřilo k dekóru jak jinak, i kdyby je měla mít jen v ruce, nebo v kabelce. Ale my je chceme nosit, chránit svoje ruce a užívat si tento módní doplněk v široké škále barev a modelů vhodných pro toto období.

     

Období jarních/letních rukavic se soustředí na modely typu bez podšívky nebo s čistým tenoučkým hedvábím ve zlatavé barvě, nebo černé. Sama mám ve svém rukavičkářském šuplíku asi 25 párů rukavic, a z toho 3 modely jsou určitě jarní. A to v podobě klasické nebo šoferku do auta. Nikde není psáno, že šoférka patří jen do auta. Řidičská rukavice vám doplní každodenní outfit. K nahlédnutí zde.

A jak je to s materiály?

Asi nejvíc používaná je jemná jehnětina či kozlečina. Rub kůže je upraven tak sametově, aby byl velmi jemný na dotek kůže. Vlastní dotek „kůže na kůži“ bude pro Vás zážitkem a nebudete chtít rukavice sundat. Ano mají nás chránit, zdobit a měli bychom se v nich cítit velmi komfortně. Další velmi příjemný i když dražší materiál je Peccary, kdy jeho extra houbovitá měkkost zaručí nezapomenutelný pocit z nošení. A to samé můžete prožívat v rukavičkách v kombinaci Carpincho s přírodní jelenicí známé světle žluté barvy, nebo jen jelenicové. To vše jsme zapomněli. Já jsem tady pro vás, abychom kouzlo tak výsostného doplňku oživili a vrátili na ruce nás všech, v celoročním nošení.

V mé dílně a na webových stránkách objevíte kouzlo těchto modelů ve všech rozmanitých podobách, můžete si je i u mě ušít, nebo ve videokurzu si sami navolit jaké byste chtěli. Ale především jsem zde já, abych Vám splnila sen vyzkoušet si vyrobit vlastní rukavice. Ukázka dvou modelů Váta a Éter.

Extravagantní růžová v kombinaci slovová kost, ať už dva odstíny nebo pouze jeden, hojně perforované, tak aby nám ruka dýchala.

Napsali o mně